Sportclub houten

Vanaf heden gaat Padel Academy Transition, alle padel trainingen, zowel indoor als outdoor - beginner als wedstrijdspelers - jong als oud, verzorgen bij Sportclub Houten!

De trainingen worden gegeven door onze trainers: Ewan Watson en Milou Ettekoven.

Om in te schrijven voor de training ga naar het inschrijfformulier SCH.

 

SportClub Houten is de grootste padel locatie van Midden-Nederland met zijn 6 indoor(WPT Mondo vloer) en 2 outdoor padelbanen kan er het hele jaar door onze favoriete racketsport uitgeoefend worden onder de beste omstandigheden. Daarnaast kan je bij SportClub Houten terecht voor het huren van indoor en outdoor tennisbanen en squash banen of een hapje en/of drankje in hun horecagelegenheid. 

Voor meer informatie kijk op www.sportclubhouten.nl

 

 


Samenwerking Bram meijer

It’s official! De samenwerking tussen Ewan Watson en Bram Meijer is een feit.

Na een intensieve proefperiode tussen beide heren zijn beide heren zeer tevreden met de samenwerking en gaan ze nu officieel met elkaar door.

Bram is de nr1 speler van Nederland (samen met zijn partner Uriël). Gedurende zijn trainingsperiode in Spanje afgelopen jaren, as het merkbaar bij Bram dat zijn periode in Nederland hij weer wat stil viel. Hij was op zoek naar een trainer die hem in Nederland (technisch) verder kan helpen. Na de proefperiode is duidelijk dat ze elkaar goed aanvullen. We zijn blij met deze samenwerking en het past binnen de ambities die Ewan als trainer heeft. We zullen via onze nieuws pagina en Instagram jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.


27-02-2020

Ewan Watson werd in Castellon, tijdens het jeugd WK, benaderd door de eigenaar van PascalBox. Hij vond dat Ewan goed werk aan het doen was in Nederland en hij was onder de indruk van de NL jeugd als groep. Hij bood aan om Ewan ambassadeur te maken voor Pascalbox in Nederland. Na het uitvoerig testen van de PascalBox Pro, was hij onder de indruk van het nut en gebruik van de Pro. Ewan staat volledig achter dit product en daarmee heeft hij toegezegd om ambassadeur te zijn.

Voor meer informatie klik hier


PadelClub Bussum

27-01-2020

Onze hoofdtrainer Ewan Watson zal per maart aan de slag gaan bij PadelClub Bussum. Daar zal hij leiding geven, aan alle padelactiviteiten, op deze prachtige locatie. PadelClub Bussum is gekoppeld aan Squash en Wellness Premium Club Bussum.

Ewan Watson: "Dit wordt een mooie uitdaging om padel op de kaart te zetten in regio Bussum. Ik kijk er erg naar uit om in een nieuwe regio en locatie aan de slag te gaan. De 3 prachtige panoramische banen zijn vorig weekend open gegaan en daar wordt nu al op gespeeld. In februari gaan we introclinics starten en per maart zullen de lessen opstarten en vandaar uit gaat Bussum besmet worden met de padelvirus." 


RCH gaat sluiten

30-12-2019

Vandaag ontvingen we het spijtige het bericht, dat het Racket Centrum Houten verkocht is aan een projectontwikkelaar. Per 31 mei kan iedereen nog in het centrum sporten, maar daarna gaat hij dicht. Wij hebben met veel plezier in dit centrum aan padel gewerkt met vele hoogtepunten tot het vervolg. We hebben padel in midden Nederland op de kaart dankzij RCH. Hier speelde het eerste NL kampioen van de najaarscompetitie, zijn we van 0 naar 11 competitie teams gegroeid, elk jaar een succesvol NPB toernooi gedraaid, nationale team trainingen hebben hier plaats gevonden, succesvolle instuiven en Friday Night Padelavonden, het 1e NPB jeugdtoernooi van Nederland en elke avond waren er trainingen. 

Wij bedanken alle medewerkers van RCH en met name Marijn Koot, dat hij de vertrouwen in ons had om dit padelavontuur aan te gaan. Wij wensen hem veel succes in zijn volgende onderneming.

 Waar Pat binnenkort zijn trainingen en events voorgezet zal binnenkort bekend gemaakt gaan worden.


Gezamenlijke Voorjaarscompetitie

NPB en KNLTB introduceren gezamenlijke wedstrijdkalender 2020

De Nederlandse Padelbond (NPB) en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zijn in goede verstandhouding in gesprek om padel in Nederland gezamenlijk op de kaart te zetten. Een eerste stap is een gezamenlijke wedstrijdkalender voor competities en toernooien in 2020. Hiermee is er duidelijkheid voor alle padelspelers en kunnen zij in hun eigen regio en op hun eigen niveau meer wedstrijden spelen.

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Dat toont ook het onderzoek van het Mulier Instituut; padel is de komende jaren de snelst groeiende sport en heeft alles in zich om groter te worden, vooral als twee betrokken bonden als de NPB en de KNLTB de handen ineen slaan. Padel is een sport voor alle leeftijden, laagdrempelig, snel aan te leren en heeft een sociaal aspect.

Groei

Om deze snelle groei in goede banen te leiden gaan de KNLTB en NPB samenwerken aan de organisatie van deze sport. Op dit moment werken beide organisaties onafhankelijk van elkaar met als gevolg een dubbele competitie. Daar komt vanaf 2020 verandering in, mede omdat beide partijen verwachten dat het aantal padelspelers binnen enkele jaren zal doorgroeien naar 100.000 spelers.
Eind november kan volgens planning de wedstrijdkalender gepresenteerd worden. Deze wedstrijdkalender is een mooie eerste mijlpaal van de samenwerking.

“Deze gezamenlijke wedstrijdkalender is goed nieuws voor de padelspelers. Eén goed georganiseerde competitie brengt de spelers dichter bij elkaar, zowel in de regio als op niveau. Onze leden, het bestuur en het bondsbureau staat achter deze samenwerking om padel verder te laten groeien, zowel bij verenigingen als bij commerciële accommodaties.”, aldus Peter Bruijsten, directeur bondsbureau van de NPB.

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB is blij met de samenwerking: “Dit is een mooie stap voor de padelsport in Nederland. De sport is populair en groeit hard. Vooral bij tennisverenigingen neemt het aantal padelbanen en spelers snel toe. De NPB en KNLTB organiseren nu beide verschillende competities en toernooien. Dat zorgt voor veel verwarring en onbegrip bij de spelers. Fijn dat we hier nu duidelijkheid in kunnen geven en een gezamenlijke kalender opzetten. Dat is voor de padelspeler en onze verenigingen uiteindelijk het beste. En daar gaat het ons om.”


FIP Europese Kampioenschappen 2019

28-10-2019

Op het EK in Rome, georganiseerd door de FIP en gesponsord door CUPRA werden de NPB dames ingedeeld in een poule met Rusland en Italië. Onder leiding van de Bondscoach, PAT hoofdtrainer Ewan Watson, werd er eenvoudig gewonnen van Rusland met 3-0, ging het in de wedstrijd tegen Italië om de groepswinst. Helaas bleek Italië net een maatje te groot, het werd 2-1. Aan de reacties van de andere teams vonden ze het wel verrassend dat wij een punt pakten tegen Italië.

In de halve finale speelden de Nederlandse dames tegen Frankrijk. Er werd met 3-0 verloren van de latere kampioen. In de strijd om het brons verloor Nederland met 2-1 van Groot-Brittannië. Hierdoor eindigen de dames als 4e. Ewan Watson; "We hebben als team zeer goed gefunctioneerd door de week heen. Onderling een fantastische sfeer, er zijn hele goede wedstrijden gespeeld door de dames. In het het Team en in het Open toernooi hebben met name Milou en Tess zich laten zien in de parelwereld, door goede wedstrijden te spelen tegen hele sterke tegenstanders (oa WPT 58, 50 en 28). Helaas konden we het behalen van een medaille niet verzilveren, wat een domper was voor iedereen in het team. Dat was een mooie bekroning geweest op een goede week voor het team. Ben erg trots op hoe de dames het allemaal gedaan hebben. We hadden een jeugdspeler bij, we hadden dames die voor het eerst aan een dergelijk evenement meededen en een paar ervaren dames. Een zeer gevarieerde groep, maar een hele fijne groep om mee te werken."


Terugblik WK jeugd Castellon

23-10-2019

Het WK jeugd zit erop en het was een hele belevenis met vele positieve ervaringen en zeer goede prestaties van de Nederlandse teams olv bondscoach Ewan Watson, assistent coach Milou Ettekoven en Chef de Mission Mathijs ter Haar. Ewan vertelt; "Er hing een fantastische sfeer op Club79, waar alle landenwedstrijden werden gehouden. Een Davis-Cup sfeer op elke baan. Er werd gezongen, geklapt en gesprongen. Alles om je team/ land te supporteren. De sfeer was wel uiterst sportief. Zelfs wij coaches verbeterde onze spelers wanneer ze fout zaten. Het mooie is, dat wanneer iedereen het doet, je door de sportiviteit ook hieraan meedoet. Maar ook de spelers op de baan gaven hun eigen bal uit als die bijvoorbeeld het hek schampte. En dit terwijl de kids echt wel serieus en voor de volle winst gingen. Dit alles maakt de sport heel mooie en worden er padel-vrienden gemaakt tussen de spelers van verschillende continenten.

Zowel het jongens als meisjes team hebben geweldige resultaten behaalt, waarbij winst op Uruguay, bij de jongens een hoogte punt was en bij de meisjes winst op Brazilië. Door oa die winstpartijen behaalden de jongens de 9e plek en de meisje de 5e plek van de wereld. Heel bijzonder voor hun 1e week. Ik ben dan ook meer dan trots op iedereen. Vooral ook hoe ze gezamenlijk als team hebben opgestreden."

Kijk op onderstaande persbericht voor meer info en foto's

NPB persbericht Terugblik WK

 

 


Interim NPB Bondscoach dames

06-09-2019

Onze trainer, Ewan Watson, blijft stappen maken op het internationale podium. Hij is aangesteld als interim bondscoach voor het nationale damesteam. Hij zal de definitieve selectie gaan maken, de voorbereidingen met de dames treffen op weg naar de Europese Kampioenschappen van de FIP om ze uiteindelijk daar te coachen. Wij wensen Ewan en de dames veel succes en hopen op een mooie prestatie.

Het EK wordt dit jaar in Rome, Italië gehouden van 3 tm 9 november.

persbericht op de NPB website

 

 

NPB jeugdBondscoach bekend

 

Met trots heeft de Nederlandse Padelbond vandaag een primeur gepresenteerd: de allereerste officiële jeugd bondscoach is aangesteld: Ewan Watson.

Ook wij zijn erg trots dat onze hoofdtrainer deze functie heeft gekregen. 

Als jeugd bondscoach is hij verantwoordelijk voor:

  • Opzetten en coördineren van het jeugdplan
  • Trainingen aan het nationale jeugdteam en en talentvolle potentiële jeugdinternationals
  • Opstellen trainingsprogramma’s  voor de opleiding jeugd padel instructeur
  • Selecteren spelers voor nationale jeugdteam
  • Het nationale jeugdteam
  • Een boegbeeld van de NPB

De bond schreef onder andere dit stukje:

De nieuwe bondscoach is Ewan Watson. Met zijn ruime ervaring in zowel training als coaching aan jeugd en zijn padel achtergrond, kijkt Ewan enorm uit naar deze nieuwe uitdaging: ‘Jeugd spelers hebben de toekomst. Zij vormen de spelers van morgen. Ik verwacht in de toekomst veel nieuwe padelspelers zonder tennis achtergrond, zij zullen de eerste lichting 100% padel spelers zijn. Aan mij de mooie opdracht om met de jeugd aan de slag te gaan als eindverantwoordelijke’.

Ewan wordt daarnaast toegevoegd aan de Technische Commissie.

 

Tariefswijziging

Vanaf 1 januari 2019 zullen wij onze tarieven (baanhuur en uurtarief) verhogen in verband met de BTW verhogingen en prijsindexering.

 

 


WK 2018 Asuncion, Paraguay

07-11-2018

Padel spelen op het hoogste podium is waar iedere padelspeler van droomt. Uit mogen komen voor je land op een WK is dan ook het aller hoogste. Ewan heeft ook dit jaar weer de functie van Chef de mission bij de NPB en daarmee heeft hij voor de nationale spelers de volledige reis georganiseerd naar Paraguay. Een vliegreis van ruim 20uur en het verblijf, inclusief voorbereidingstijd(klimaat, tijdsverschil), van 1,5 week viel onder zijn verantwoordelijk voor de gehele groep van 15 spelers en 4 personen staf.

En wat een geweldige ervaring is het geweest. De voorbereiding op een mooi resort aan de rand van de stad, trainen op een van de speellocaties, in een land met warme en vriendelijke mensen zijn waar je normaal nooit komt, dichtbij de aller beste spelers van de wereld zijn, tegen de aller beste van de wereld spelen, veel publiek en een fantastische sfeer. En natuurlijk gaan er ook dingen mis, zoals elektriciteit dat uitvalt midden in een wedstrijd, tropische regenbuien, last van je darmen hebben, een kleine blessure. Maar alles bij elkaar maakt dat een reis om nooit meer te vergeten. En de resultaten: De heren op plek 15 en de dames op een zeer knappe 9e plaats. En die 9e plaats betekent gelijk rechtstreekse kwalificatie bij de volgende WK in 2020! Waar zal de reis dan heen gaan? Maakt niet uit, wij zullen er weer zin in hebben en de parelsport weer verder promoten. 


NPB nationale teams naar het WK in Paraguay

 

Zowel het heren als het dames team van de Nederlandse Padel Bond hebben zich gekwalificeerd voor het FIP WK in Paraguay wat eind oktober gaat plaats vinden.  Ewan is als chef de mission actief voor de gehele selectie.

" Onwijs trots op beide teams. De dames hebben hun klasse laten zien tijdens de kwalificatie in Bennekom. Ze waren duidelijk sterker van Duitsland en Zwitserland. De heren hebben zich op zeer spannende wijze weten te kwalificeren tegen Finland en Polen. Het WK gaat een geweldige ervaring zijn voor iedereen. De meeste hebben het EK al meegemaakt, maar nu zijn ook de Zuid-Amerikaanse landen aanwezig, waardoor alles gelijk een stuk sterker wordt, met name door grootmacht Argentinië. Ze gaan nu de aller beste spelers van de wereld van heel dichtbij zien spelen en waarschijnlijk ook tegen spelen. Hoe vaak krijg je deze kans? Is natuurlijk geweldig. Het is een flinke reis in een land die minder ontwikkeld is dan wij gewend zijn, dus dit brengt ook allerlei uitdagingen met zich mee. Een daarvan is dat het ook een hoop geld kost, vandaar dat we een crowdfunding-website hebben opgestart. We hopen dat mensen/ bedrijven ons willen steunen om op dit fantastische evenement te kunnen presteren en padel nog meer in NL kunnen gaan promoten." aldus onze trainer. Wij wensen de gehele selectie enorm veel succes in Paraguay. 

 


NPB Jeugd padeltrainer

01-07-2018

Dit weekend werd de 1e Jeugd padeltrainer cursus gehouden in Nederland voor 12 geselecteerde trainers. Ewan was daar een van en daar zijn we trots op. Ewan heeft deze cursus succesvol afgerond en hij en de rest van de trainers zijn klaar om de volgende stap te maken in de ontwikkeling van Padel in Nederland.....

HET ONTWIKKELEN VAN JEUGD PADELSPELERS!

 

 

 

 

 

 

 

 


Level 2 padeltrainer cursus

26-03-2018

Ewan Watson is afgereisd naar Madrid om bij Maximo Castelotte en Jorge Nicollini de Padeltrainer Level 2 cursus te volgen. Deze heeft hij met succes afgerond en is een van de weinig trainers in Nederland die Level 2 in zijn bezit heeft.

 

 

 

 

 

 


Sportgala Houten 2017

09-02-2018

Sportcoach Houten 2017 is geworden....Ewan!

Met trots mogen wij aankondigen dat Ewan Sportcoach van 2017 is geworden!

Ewan: " Het is een mooie waardering voor je werk. 2017 was een schitterend padeljaar en in 2018 gaan we hiermee door. Ik ben blij, dat ik via deze podium padel extra onder de aandacht heb kunnen brengen." 

 

22-12-2017

Sportcoach van het jaar.

Ewan is genomineerd als sportcoach van het jaar in Houten. Hij is genoemde ere op basis van zijn inzet bij Racket Centrum Houten met het opzetten van de sport Padel, trainingen geven aan beginners tot en met Nederlands team speelsters, het begeleiden en coachen van het nationale dames padelteam van de NPB tijdens het EK in Estoril. 
Ewan;” het is een hele eer dat je gewaardeerd wordt voor het werk dat je doet. Mensen helpen ontwikkelen op verschillende vlakken door middel van sport is fantastisch en met zo’n hage sport als Padel is het nog leuker. Dat er dan op deze wijze de waardering naar voren komt is waar ik het voor doe. Nu afwachten of ik op 9 februari echt gekozen wordt als sportcoach van het jaar. Zou mooi zijn, voor mij en om de sport meer aandacht te geven.”

EK 2017 Estoril, Portugal

21 november 2017

Afgelopen week heeft PAT trainer Ewan Watson een geweldige week beleefd tijdens de Europese Padel Kampioenschappen, die gehouden werden in Estoril, Portugal.

 

Ewan heeft in de voorbereidingen heel veel randzaken georganiseerd voor de spelers, denk hierbij aan de vliegtickets, hotel, transport, sponsorkleding, bedrukking etc.

 

Gedurende het EK heeft Ewan het damesteam volledig gecoacht en met als resultaat een 6e plek voor de dames.

Hoogte punten van die week waren voor hem de ontmoetingen tegen Portugal op centre court, de strijd om de 5e/6e plek tegen Zweden en uiteraard het van dichtbij meemaken hoe de professionals van Spanje spelen.

De opgedane ervaringen en contacten neemt hij mee terug naar de Academy.


Website live!

1 november 2017

Vanaf vandaag is Padel Academy Transition officieel van start gegaan!

Met trots en passie gaan we van start met de opbouw van de academy ism Racketcentrum Houten. 

 


Chef de mission

NPB naar EK Portugal - aanstelling chef de mission

27 september 2017

Hieronder het persbericht van de NPB mbt de aanstelling van PAT eigenaar als teammanager voor de Nederlandse heren en dames padelteam;

 

Het Nederlands padelteam gaat voor de 2e keer deelnemen aan een Europees Kampioenschap (EK). Maar voor het eerst gaan zowel de dames als de heren tegelijk reizen. In 2015 is namelijk het EK in eigen land georganiseerd door de Nederlandse Padelbond (NPB). Beide nationale teams hopen naast sportieve resultaten ook kennis en kunde mee te nemen naar Nederland om verder te verspreiden als ambassadeurs van padel in Nederland.
 
Padel in Nederland is nog een jonge sport, maar groeit hard en met twee teams naar een EK gaan is een fantastisch gebeuren. Het vergt ook meer organisatie, zowel in de voorbereiding als in het regelen van accommodatie, trainingsbanen en bijvoorbeeld in de communicatie met organisatie en de teams.
Er werd door de NPB nagedacht over hoe de invulling en organisatie zo goed mogelijk geregeld kan worden, zodat de coach en spelers daar minder mee bezig hoeven te zijn. De functie van een ‘chef de mission’ leek geboren.
 
Het bestuur van de NPB stelde aan mij de vraag of ik dit wil verzorgen. Ik vind het uitkomen voor je land een eer en iets waar je trots op mag zijn als je daarvoor wordt geselecteerd, maar ook als je daarin deel mag nemen. Ik heb enthousiast gereageerd om vanuit de begeleidende kant voor Team NL naar het EK te gaan. Een prachtige kans!
Lang hoefde ik niet te twijfelen. Uiteraard heb ik het thuis besproken of ik een week weg kon met 3 jonge kids in huis, maar dat hadden we zo geregeld. 
 
Mijn taken zijn zoveel mogelijk de externe zaken bij de spelers en coach uit handen nemen, zodat iedereen zich volledig kan richten op zijn/haar taak om Team NL zo goed mogelijk te laten draaien in Portugal. Denk hierbij aan het organiseren van de reis, het verblijf, het vervoer daar, het eten etc. Al deze dingen organiseren voor 18 personen is een uitdaging, maar daar ga ik tegen aan, zodat de spelers er op de baan tegenaan kunnen gaan.
 
Go Team NL!
Ewan Watson

 

http://www.padelbond.nl/home/chefdemission