JEUGDBONDSCOACH BEKEND

Met trots heeft de Nederlandse Padelbond vandaag een primeur gepresenteerd: de allereerste officiële jeugd bondscoach is aangesteld: Ewan Watson.

Ook wij zijn erg trots dat onze hoofdtrainer deze functie heeft gekregen. 

Als jeugd bondscoach is hij verantwoordelijk voor:

  • Opzetten en coördineren van het jeugdplan
  • Trainingen aan het nationale jeugdteam en en talentvolle potentiële jeugdinternationals
  • Opstellen trainingsprogramma’s  voor de opleiding jeugd padel instructeur
  • Selecteren spelers voor nationale jeugdteam
  • Het nationale jeugdteam
  • Een boegbeeld van de NPB

De bond schreef onder andere dit stukje:

De nieuwe bondscoach is Ewan Watson. Met zijn ruime ervaring in zowel training als coaching aan jeugd en zijn padel achtergrond, kijkt Ewan enorm uit naar deze nieuwe uitdaging: ‘Jeugd spelers hebben de toekomst. Zij vormen de spelers van morgen. Ik verwacht in de toekomst veel nieuwe padelspelers zonder tennis achtergrond, zij zullen de eerste lichting 100% padel spelers zijn. Aan mij de mooie opdracht om met de jeugd aan de slag te gaan als eindverantwoordelijke’.

Ewan wordt daarnaast toegevoegd aan de Technische Commissie.


Tariefswijziging

Vanaf 1 januari 2019 zullen wij onze tarieven (baanhuur en uurtarief) verhogen in verband met de BTW verhogingen en prijsindexering.

 

WK 2018 Asuncion, Paraguay

07-11-2018

Padel spelen op het hoogste podium is waar iedere padelspeler van droomt. Uit mogen komen voor je land op een WK is dan ook het aller hoogste. Ewan heeft ook dit jaar weer de functie van Chef de mission bij de NPB en daarmee heeft hij voor de nationale spelers de volledige reis georganiseerd naar Paraguay. Een vliegreis van ruim 20uur en het verblijf, inclusief voorbereidingstijd(klimaat, tijdsverschil), van 1,5 week viel onder zijn verantwoordelijk voor de gehele groep van 15 spelers en 4 personen staf.

En wat een geweldige ervaring is het geweest. De voorbereiding op een mooi resort aan de rand van de stad, trainen op een van de speellocaties, in een land met warme en vriendelijke mensen zijn waar je normaal nooit komt, dichtbij de aller beste spelers van de wereld zijn, tegen de aller beste van de wereld spelen, veel publiek en een fantastische sfeer. En natuurlijk gaan er ook dingen mis, zoals elektriciteit dat uitvalt midden in een wedstrijd, tropische regenbuien, last van je darmen hebben, een kleine blessure. Maar alles bij elkaar maakt dat een reis om nooit meer te vergeten. En de resultaten: De heren op plek 15 en de dames op een zeer knappe 9e plaats. En die 9e plaats betekent gelijk rechtstreekse kwalificatie bij de volgende WK in 2020! Waar zal de reis dan heen gaan? Maakt niet uit, wij zullen er weer zin in hebben en de parelsport weer verder promoten. 

NPB nationale teams naar het WK in Paraguay

 

Zowel het heren als het dames team van de Nederlandse Padel Bond hebben zich gekwalificeerd voor het FIP WK in Paraguay wat eind oktober gaat plaats vinden.  Ewan is als chef de mission actief voor de gehele selectie.

" Onwijs trots op beide teams. De dames hebben hun klasse laten zien tijdens de kwalificatie in Bennekom. Ze waren duidelijk sterker van Duitsland en Zwitserland. De heren hebben zich op zeer spannende wijze weten te kwalificeren tegen Finland en Polen. Het WK gaat een geweldige ervaring zijn voor iedereen. De meeste hebben het EK al meegemaakt, maar nu zijn ook de Zuid-Amerikaanse landen aanwezig, waardoor alles gelijk een stuk sterker wordt, met name door grootmacht Argentinië. Ze gaan nu de aller beste spelers van de wereld van heel dichtbij zien spelen en waarschijnlijk ook tegen spelen. Hoe vaak krijg je deze kans? Is natuurlijk geweldig. Het is een flinke reis in een land die minder ontwikkeld is dan wij gewend zijn, dus dit brengt ook allerlei uitdagingen met zich mee. Een daarvan is dat het ook een hoop geld kost, vandaar dat we een crowdfunding-website hebben opgestart. We hopen dat mensen/ bedrijven ons willen steunen om op dit fantastische evenement te kunnen presteren en padel nog meer in NL kunnen gaan promoten." aldus onze trainer. Wij wensen de gehele selectie enorm veel succes in Paraguay. 

 

NPB Jeugd padeltrainer

01-07-2018

Dit weekend werd de 1e Jeugd padeltrainer cursus gehouden in Nederland voor 12 geselecteerde trainers. Ewan was daar een van en daar zijn we trots op. Ewan heeft deze cursus succesvol afgerond en hij en de rest van de trainers zijn klaar om de volgende stap te maken in de ontwikkeling van Padel in Nederland.....

HET ONTWIKKELEN VAN JEUGD PADELSPELERS!

Level 2 padeltrainer cursus

26-03-2018

Ewan Watson is afgereisd naar Madrid om bij Maximo Castelotte en Jorge Nicollini de Padeltrainer Level 2 cursus te volgen. Deze heeft hij met succes afgerond en is een van de weinig trainers in Nederland die Level 2 in zijn bezit heeft.

Sportgala Houten 2017

09-02-2018

Sportcoach Houten 2017 is geworden....Ewan!

Met trots mogen wij aankondigen dat Ewan Sportcoach van 2017 is geworden!

Ewan: " Het is een mooie waardering voor je werk. 2017 was een schitterend padeljaar en in 2018 gaan we hiermee door. Ik ben blij, dat ik via deze podium padel extra onder de aandacht heb kunnen brengen." 

 

22-12-2017

Sportcoach van het jaar.

Ewan is genomineerd als sportcoach van het jaar in Houten. Hij is genoemde ere op basis van zijn inzet bij Racket Centrum Houten met het opzetten van de sport Padel, trainingen geven aan beginners tot en met Nederlands team speelsters, het begeleiden en coachen van het nationale dames padelteam van de NPB tijdens het EK in Estoril. 
Ewan;” het is een hele eer dat je gewaardeerd wordt voor het werk dat je doet. Mensen helpen ontwikkelen op verschillende vlakken door middel van sport is fantastisch en met zo’n hage sport als Padel is het nog leuker. Dat er dan op deze wijze de waardering naar voren komt is waar ik het voor doe. Nu afwachten of ik op 9 februari echt gekozen wordt als sportcoach van het jaar. Zou mooi zijn, voor mij en om de sport meer aandacht te geven.”

EK 2017 Estoril, Portugal

21 november 2017

Afgelopen week heeft PAT trainer Ewan Watson een geweldige week beleefd tijdens de Europese Padel Kampioenschappen, die gehouden werden in Estoril, Portugal.

 

Ewan heeft in de voorbereidingen heel veel randzaken georganiseerd voor de spelers, denk hierbij aan de vliegtickets, hotel, transport, sponsorkleding, bedrukking etc.

 

Gedurende het EK heeft Ewan het damesteam volledig gecoacht en met als resultaat een 6e plek voor de dames.

Hoogte punten van die week waren voor hem de ontmoetingen tegen Portugal op centre court, de strijd om de 5e/6e plek tegen Zweden en uiteraard het van dichtbij meemaken hoe de professionals van Spanje spelen.

De opgedane ervaringen en contacten neemt hij mee terug naar de Academy.

Website live!

1 november 2017

Vanaf vandaag is Padel Academy Transition officieel van start gegaan!

Met trots en passie gaan we van start met de opbouw van de academy ism Racketcentrum Houten. 

 

Chef de mission

NPB naar EK Portugal - aanstelling chef de mission

27 september 2017

Hieronder het persbericht van de NPB mbt de aanstelling van PAT eigenaar als teammanager voor de Nederlandse heren en dames padelteam;

 

Het Nederlands padelteam gaat voor de 2e keer deelnemen aan een Europees Kampioenschap (EK). Maar voor het eerst gaan zowel de dames als de heren tegelijk reizen. In 2015 is namelijk het EK in eigen land georganiseerd door de Nederlandse Padelbond (NPB). Beide nationale teams hopen naast sportieve resultaten ook kennis en kunde mee te nemen naar Nederland om verder te verspreiden als ambassadeurs van padel in Nederland.
 
Padel in Nederland is nog een jonge sport, maar groeit hard en met twee teams naar een EK gaan is een fantastisch gebeuren. Het vergt ook meer organisatie, zowel in de voorbereiding als in het regelen van accommodatie, trainingsbanen en bijvoorbeeld in de communicatie met organisatie en de teams.
Er werd door de NPB nagedacht over hoe de invulling en organisatie zo goed mogelijk geregeld kan worden, zodat de coach en spelers daar minder mee bezig hoeven te zijn. De functie van een ‘chef de mission’ leek geboren.
 
Het bestuur van de NPB stelde aan mij de vraag of ik dit wil verzorgen. Ik vind het uitkomen voor je land een eer en iets waar je trots op mag zijn als je daarvoor wordt geselecteerd, maar ook als je daarin deel mag nemen. Ik heb enthousiast gereageerd om vanuit de begeleidende kant voor Team NL naar het EK te gaan. Een prachtige kans!
Lang hoefde ik niet te twijfelen. Uiteraard heb ik het thuis besproken of ik een week weg kon met 3 jonge kids in huis, maar dat hadden we zo geregeld. 
 
Mijn taken zijn zoveel mogelijk de externe zaken bij de spelers en coach uit handen nemen, zodat iedereen zich volledig kan richten op zijn/haar taak om Team NL zo goed mogelijk te laten draaien in Portugal. Denk hierbij aan het organiseren van de reis, het verblijf, het vervoer daar, het eten etc. Al deze dingen organiseren voor 18 personen is een uitdaging, maar daar ga ik tegen aan, zodat de spelers er op de baan tegenaan kunnen gaan.
 
Go Team NL!
Ewan Watson

 

http://www.padelbond.nl/home/chefdemission