NPB en KNLTB introduceren gezamenlijke wedstrijdkalender 2020

De Nederlandse Padelbond (NPB) en de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) zijn in goede verstandhouding in gesprek om padel in Nederland gezamenlijk op de kaart te zetten. Een eerste stap is een gezamenlijke wedstrijdkalender voor competities en toernooien in 2020. Hiermee is er duidelijkheid voor alle padelspelers en kunnen zij in hun eigen regio en op hun eigen niveau meer wedstrijden spelen.

Padel wordt steeds populairder in Nederland. Dat toont ook het onderzoek van het Mulier Instituut; padel is de komende jaren de snelst groeiende sport en heeft alles in zich om groter te worden, vooral als twee betrokken bonden als de NPB en de KNLTB de handen ineen slaan. Padel is een sport voor alle leeftijden, laagdrempelig, snel aan te leren en heeft een sociaal aspect.

Groei

Om deze snelle groei in goede banen te leiden gaan de KNLTB en NPB samenwerken aan de organisatie van deze sport. Op dit moment werken beide organisaties onafhankelijk van elkaar met als gevolg een dubbele competitie. Daar komt vanaf 2020 verandering in, mede omdat beide partijen verwachten dat het aantal padelspelers binnen enkele jaren zal doorgroeien naar 100.000 spelers.
Eind november kan volgens planning de wedstrijdkalender gepresenteerd worden. Deze wedstrijdkalender is een mooie eerste mijlpaal van de samenwerking.

Deze gezamenlijke wedstrijdkalender is goed nieuws voor de padelspelers. Eén goed georganiseerde competitie brengt de spelers dichter bij elkaar, zowel in de regio als op niveau. Onze leden, het bestuur en het bondsbureau staat achter deze samenwerking om padel verder te laten groeien, zowel bij verenigingen als bij commerciële accommodaties.”, aldus Peter Bruijsten, directeur bondsbureau van de NPB.

Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB is blij met de samenwerking: “Dit is een mooie stap voor de padelsport in Nederland. De sport is populair en groeit hard. Vooral bij tennisverenigingen neemt het aantal padelbanen en spelers snel toe. De NPB en KNLTB organiseren nu beide verschillende competities en toernooien. Dat zorgt voor veel verwarring en onbegrip bij de spelers. Fijn dat we hier nu duidelijkheid in kunnen geven en een gezamenlijke kalender opzetten. Dat is voor de padelspeler en onze verenigingen uiteindelijk het beste. En daar gaat het ons om.