NPB naar EK Portugal – aanstelling chef de mission

Het Nederlands padelteam gaat voor de 2e keer deelnemen aan een Europees Kampioenschap (EK). Maar voor het eerst gaan zowel de dames als de heren tegelijk reizen. In 2015 is namelijk het EK in eigen land georganiseerd door de Nederlandse Padelbond (NPB). Beide nationale teams hopen naast sportieve resultaten ook kennis en kunde mee te nemen naar Nederland om verder te verspreiden als ambassadeurs van padel in Nederland.

Padel in Nederland is nog een jonge sport, maar groeit hard en met twee teams naar een EK gaan is een fantastisch gebeuren. Het vergt ook meer organisatie, zowel in de voorbereiding als in het regelen van accommodatie, trainingsbanen en bijvoorbeeld in de communicatie met organisatie en de teams.

Er werd door de NPB nagedacht over hoe de invulling en organisatie zo goed mogelijk geregeld kan worden, zodat de coach en spelers daar minder mee bezig hoeven te zijn. De functie van een ‘chef de mission’ leek geboren.
Het bestuur van de NPB stelde aan mij de vraag of ik dit wil verzorgen. Ik vind het uitkomen voor je land een eer en iets waar je trots op mag zijn als je daarvoor wordt geselecteerd, maar ook als je daarin deel mag nemen. Ik heb enthousiast gereageerd om vanuit de begeleidende kant voor Team NL naar het EK te gaan. Een prachtige kans!
Lang hoefde ik niet te twijfelen. Uiteraard heb ik het thuis besproken of ik een week weg kon met 3 jonge kids in huis, maar dat hadden we zo geregeld.

Mijn taken zijn zoveel mogelijk de externe zaken bij de spelers en coach uit handen nemen, zodat iedereen zich volledig kan richten op zijn/haar taak om Team NL zo goed mogelijk te laten draaien in Portugal. Denk hierbij aan het organiseren van de reis, het verblijf, het vervoer daar, het eten etc. Al deze dingen organiseren voor 18 personen is een uitdaging, maar daar ga ik tegen aan, zodat de spelers er op de baan tegenaan kunnen gaan.

Go Team NL!

Ewan Watson